Onze missie

Het is onze missie om jong en oud te inspireren om in beweging te komen. Dit uiten we met onze slogan -JUST MOVE-.

Wat doe jij dagelijks om fit en gezond te blijven? 

Waarom zou je eigenlijk gaan bewegen? Waarom zou je jezelf in het zweet werken? Waarom zou je, in je vrije tijd, gaan sporten? Het antwoord is simpel. Bewegen heeft een significante positieve bijdrage in een gezonde levensstijl. Maar, welk type van beweging past bij jouw doel? De ene bewegingsvorm helpt je bijvoorbeeld bij afvallen, de andere zorgt voor een betere conditie en weer een andere vorm van bewegen helpt om sterker te worden.

 

In onderstaand artikel vind je dertien redenen om meer te bewegen en je vind links om snel naar de verschillende vormen van bewegen te navigeren. Regelmatig bewegen draagt onder andere bij aan een goede gezondheid, sterke botten en een gezond gewicht.

 

Reden 1: Bewegen om calorieën te verbranden

Beweging zorgt ervoor dat je calorieën verbrandt. Dat is essentieel wanneer je wilt afvallen. Duurzame gewichtsreductie bereik je door een combinatie van gezonde voeding en regelmatige beweging.

Reden 2: Verhoogt je metabolisme

Door meer te bewegen verbrand je meer calorieën. Je ontwikkelt wat meer spieren en je verbetert je conditie. Je lichaam past zich hierop aan door in een hogere versnelling te functioneren. Het zal zich daarom aanleren om efficiënter en effectiever om te gaan met de voeding die je neemt.

Reden 3: Verbetering van je gevoel

Door te bewegen verbetert je humeur en wordt stress verminderd. Het werkt ontspannend en je slaapt beter.

Reden 4: Je zelfvertrouwen stijgt

Als je meer gaat bewegen ga je er beter uitzien en stijgt je zelfvertrouwen.

Reden 5: Bewegen is gezond

Beweging heeft niet alleen een positief effect op je gewicht, maar ook op je hart, bloedsomloop en bloeddruk, immuunsysteem en zelfs op je geheugen. Bovendien wordt door beweging het verouderingsproces vertraagd.

Reden 6: Verbeter je denkvermogen

Niet alleen je spieren, ook je hersenen zijn gebaat bij regelmatig sporten. Intensieve lichaamsbeweging bevordert de bloedsomloop. Zo komt er dus ook meer zuurstof in je hersenen.

Reden 7: Verbeter je libido

Eigenlijk is dit reden genoeg om meer te bewegen. Als je meer beweegt verbetert je conditie en krijg je meer energie om andere dingen te doen. Zo word je ook actiever in bed.

Reden 8: Vet verbranden

Door meer te bewegen verbrand je direct meer calorieën. Ook na de beweging blijf je nog een aantal uren extra calorieën verbranden. Je lichaam is dan aan het herstellen en daar is nu eenmaal energie voor nodig. Ook je spiermassa neemt toe en spieren hebben meer calorieën nodig om te functioneren. 450 Gram vet heeft twee tot drie kilocalorieën nodig en 450 gram spieren hebben 35 tot 45 kilocalorieën nodig om te functioneren.

Reden 9: Tevreden met je lichaam

Het blijkt dat je door te bewegen een positiever lichaamsbeeld en meer zelfvertrouwen krijgt. Je gaat je lichaam anders bekijken. In plaats van hoe het eruit ziet, ga je ook kijken wat het allemaal kan.

Reden 10: Minder stress en zorgen

Door intensiever te bewegen, maakt je lichaam endorfine en dopamine aan. Deze stofjes geven je een euforisch en goed gevoel, waardoor je beter tegen stress en zorgen kunt. Het is een soort eigengemaakte, natuurlijke drug.

 
Reden 11: Bewegen bevrijdt je van dipjes

Intensieve beweging kan depressieve gevoelens verminderen. Je lichaam maakt tijdens de work out fenyletylamine aan. Als gevolg van de inspanningen stijgt het gehalte van deze stof snel. Voor het beste resultaat is het verstandig om regelmatig 20 à 30 minuten aan een vorm van inspanning te doen op zeventig procent van je vermogen. Hardlopen is hier zeer geschikt voor.

Reden 12: Bewegen houd je botten gezond

De dichtheid van je botten neemt na je dertigste af, waardoor ze steeds brozer worden. Beweging kan je helpen dit tegen te gaan. Om sterk te worden en te blijven, is het belangrijk je botten regelmatig te belasten.

Reden 13: Bewegen vermindert de kans op hart- en vaatziekten

Regelmatig bewegen heeft preventief effect op de belangrijkste oorzaken van hart- en vaataandoeningen, verhoogde bloeddruk en de kans op diabetes 2. Ook heeft regelmatige beweging een positief effect op je cholesterol balans en verminder je de kans op aderverkalking.

 

Bron:https://www.nlbewustgezond.nl/bewegen

Sporten voor ouderen

 

Sporten en bewegen helpt je om fit te blijven, ook op oudere leeftijd. Het helpt je een goede conditie te behouden en je lichamelijk en mentaal fitter te voelen. Ook verlaagt het de kans op (chronische) ziektes. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat je langer de activiteiten kunt blijven doen die je graag doet.

Bewegen geeft een goed gevoel

Sporten en bewegen geeft energie. Zowel letterlijk als figuurlijk. Je lichaam en brein actief gebruiken, geeft een voldaan gevoel. Voor de meeste mensen geldt dat zij zich na het sporten veel beter voelen. Dit heeft ermee te maken dat tijdens het bewegen de stof ‘endorfine’ in de hersenen wordt aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat je je beter gaat voelen, omdat je meer ontspannen bent en je tevreden voelt. Een derde reden om meer te bewegen, is het gevoel dat bewegen kan geven en de gezelligheid die bewegen met zich meebrengt.

Bewegen brengt u onder de mensen

Bewegen is zeker ook mogelijk in groepsverband. Hierbij combineer je de lichamelijke voordelen met het vergroten of onderhouden van je sociale contacten. Voor velen geldt dat het in groepsverband sporten of bewegen bijdraagt aan het plezier dat aan bewegen wordt beleefd. Bewegen in groepsverband maakt het bovendien makkelijker om bewegen vol te houden. Het is een stok achter de deur.

Ziektes voorkomen en te lijf gaan

Regelmatig bewegen is één van de goedkoopste en beste manieren om een betere gezondheid te krijgen en te behouden. Lichamelijke beweging is goed voor het hart, de bloedvaten en de longen en verkleint de kans op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker.

 

Maar het kan ook een heilzame werking hebben op mensen die al last hebben van een chronische aandoening. Denk daarbij aan hartziekten die te maken hebben met slagaderverkalking, maar ook ouderdomssuiker, botontkalking, beroerte en depressie.

 

Bij mensen met artritis kan lichamelijke beweging zelfs de pijn verminderen. Bewegen met beleid is hier wel het advies: ken en respecteer je grenzen.

 

Goed voor de hersens

Ook de hersenen hebben baat bij regelmatige beweging. Bewegen is goed voor het geheugen, het concentratievermogen en de verwerkingssnelheid van informatie. Er komt ook steeds meer bewijs dat bewegen het risico op het ontstaan van dementie vermindert en het proces van Alzheimer vertraagt. Dat komt waarschijnlijk doordat beweging ervoor zorgt dat hart- en bloedvaten in goede conditie blijven. Dit is ook vastgesteld door de Commissie Beweegrichtlijnen, die in de jaren aanlopend naar 2017 nog eens al het onderzoek naar de gezondheidseffecten van bewegen onder de loep hebben genomen. De hersenen zijn bij uitstek een orgaan met veel bloedvaten. Ook heeft beweging invloed op de groei en aanmaak van hersencellen. Hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder legt in dit filmpje uit waarom stevig doorlopen voor ouderen goed is voor de (hersen)gezondheid van ouderen.

Bron: www.allesoversport.nl

Website B.Pure Sports by B.Pure Design © 2018  |  All rights reserved